Община Варна предприема действия по подобряване на състоянието на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните. Това съобщи пред БНТ началникът на отдел „Общинска собственост“ в Община Варна Асен Атанасов. По думите му лошото състояние на съоръженията се дължи и на множеството вандалски прояви.

Новата общинска администрация, която пое управлението на града след изборите в края на миналата година, завари спирките в предаварийно състояние. 15-годишната концесия на съоръженията беше изтекла от две години, а двама от концесионерите бяха в процедура на ликвидация и  несъстоятелност, обясни Атанасов. Той поясни, че Община Варна е предприела действия  по възстановяване на спиркозаслоните, съобразявайки се със Закона за обществените поръчки и наличните средства в бюджета.

Камери за видеонаблюдение има поставени на част от съоръженията, обясни Атанасов. Община Варна ще продължи с тази политика за поставяне на камери в противодействие на вандалските прояви, обясни още експертът. Той допълни, че вандализмът струва скъпо на бюджета и на варненци, тъй като цените на необходимите материали за възстановяване на съоръженията се покачват непрекъснато.

Атанасов каза още, че на база предоставената информация от районните кметства за състоянието на спиркозаслоните ще се търсят адекватни решения за осигуряването на по-приветлива градска среда.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *