„Имаме около 2000 чуждестранни полицаи, жандармеристи и войници, които ще се присъединят към системата за защита за Олимпийските игри“, каза Себастиен Льокорню пред телевизионната станция LCI.

Франция, която ще бъде домакин на игрите от 26 юли до 11 август, повиши тревогата си до най-високо ниво, след като атака в концертна зала в Москва отне най-малко 144 живота на 22 март. Групировката „Ислямска държава“ (ИД) пое отговорност за клането .

Министърът каза, че подкрепленията ще осигурят „специфични функции“ в недостиг, включително водачи на кучета, конни ездачи и конни патрули.

В края на март Полша заяви, че ще предостави войски с акцент върху кучета за откриване на бомби и операции за борба с тероризма. Не се уточнява броят на войските.
Близо 45 000 полицаи и жандармеристи ще бъдат мобилизирани в района на Париж за церемонията по откриването на 26 юли, която в нарушение на традицията ще се проведе по поречието на река Сена вместо на главния стадион.

По време на самите игри ще бъдат разположени 18 000 френски военни, включително 3 000, отговарящи за въздушно наблюдение – в допълнение към около 35 000 полицаи и жандармеристи.
www.france24.com

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *