Местната власт в морския град с поредно признание от годишните Черноморски награди 2024
С активната си работа за подобряването на региона новият кмет на община Царево Марин Киров и неговият екип получиха високите оценки на журито на Черноморските награди, които ще бъдат връчени на 6 септември в Приморско.
В края на лятото община Царево отчита оптимистични резултати – туристическият сезон е оптимален и от високите нива преди Ковид-пандемията. Въпреки, че легловата база е запълнена, се отбелязва намалена покупателна способност на туристите  – напълно обяснимо на фона на продължаващата години политическа криза в държавата.

Най-успешните компании и общини в Черноморския регион ще бъдат отличени на официална церемония в един от най-бързо развиващите се курорти – Приморско, в петък  от 19 ч. в центъра на града. За девета година форумът представя най-успешните примери и устойчиви модели за развитие на морския регион.
„Сезонът по нашето Черноморие е изцяло зависим от ваканцията на учениците и след 15 септември се наблюдава отлив. До тогава и с нашия Рибен фест на 7  септември традиционно има туристи, след това остават само тези от туристите, които са и собственици на имоти на територията на общината.
Работим усилено по всички медийни, информационни и рекламни канали за привличане на туристи, но има нещо много по-важно, което припознаваме като приоритет. Когато туристите пристигнат в населено място от общината, да сме осигурили чистота, инфраструктура, здравеопазване, развлечения и културна програма. Затова и в първата година на мандата стартирахме проекти за над 20 милиона лева, нещо което не се е случвало до момента, в различни инфраструктурни обекти – пътища, водопроводи, друга инфраструктура. Изграждаме медицински център, спортни съоръжения, защото осъзнаваме, че туристите са не просто хора, които идват на плаж или на концерт, а заслужават благоприятна среда“, споделя кметът на Царево Марин Киров, който още в първите месеци на мандата си инициира нови събития извън сезона, които се оказаха повече от успешни. Екипът на общината работи и по изцяло нова културна и фестивална програма за 2025 г.
„Целта, която си поставяме в управлението на общината е и културната програма, и инфраструктурните проекти да засягат всички населени места. Затова още през тази година създадохме много събития извън общинския център – концерти и спортни мероприятия в Ахтопол, Лозенец, Синеморец, фестивали по странджанските села Изгрев, Бродилово, Кости, Кондолово“, допълва кметът на Царево, който пое последиците от разрушителните наводнения в общината преди началото на мандата му.
Според него
 работата по възстановяването е обемиста, касае множество съгласувания и процедури. Мостът за кв. Василико вече е готов, но продължава работата по другите обекти – мостове, язовири, пътища.
Кметът коментира и незаконния къмпинг „Якото място“, който ще бъде съборен, а процедурата започва веднага след падане на строителната забрана. „Навсякъде, където има констатирани незаконни обекти, ще бъдат съборени – те са нелоялна конкуренция на хотелиерите, които си плащат данъците, нямат никаква принадена стойност“, уточнява Марин Киров. 

Общината се готви за финансиране на дванадесет важни проекта, сред които основен ремонт на пътя до село Бродилово, изграждане на модерна спортна зала в град Царево, водопровод на село Варвара, проектиране на пречиствателни съоръжения на село Синеморец и Варвара, проектиране на водопроводи по селата в Странджа и др. 

„Изключително важен обект, по който вече работим, е новият Медицински център в Царево, който ще обслужва цялата община – предстои класиране на фирма изпълнител и работите по довършване на центъра могат да започнат. Фокусирали сме се върху темата пристанища и лодкостоянки – презаверяваме разрешението за строеж на Рибарско пристанище „Мичурин“, проектираме ремонт на лодкостоянките в Лозенец и Ахтопол“, чертае бъдещето на морския град кметът Марин Киров.
Деветото издание на морския форум се организира от Global Media и VIP COMMUNICATION, които са част от международната платформа за сътрудничество – Global Leaders.
 
Снимки: Община Царево
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...