В деня, в който отбелязваме 12 години от атентата на Летище Бургас, областният управител проф. Мария Нейкова прие Посланика на Държавата Израел Н. Пр. г-н Йоси Леви-Сфари.
„В ден като днешния, обединени от обща скръб, когато двете държави почитат загиналите при атентата през 2012 г., благодаря във Ваше лице на Държавата Израел, че остана приятел на България и не забрави и българските жертви“, каза в обръщение към Н. Пр. Сфари областният управител проф. Мария Нейкова.
На срещата се акцентира върху традиционно добрите двустранни връзки. Н. Пр. Сфари отбеляза, че област Бургас е предпочитана дестинация за туризъм от израелския народ и предложи да се задълбочи сътрудничеството и в културния обмен между двете държави – филмови и театрални фестивали, музикални, танцови и кулинарни събития. Обсъдиха се общите допирни точки в областта на културното и академично сътрудничество. Предвид научната кариера на областния управител посланикът отправи покана към проф. Нейкова да присъства на международна научна конференция в Тел Авив през м. септември т.г., посветена на последните научни технологии и постижения в рециклирането на водата и пречистването на морската вода до достигане на изискуемите стойности на питейната вода.
Сътрудничество в областта на туризма, образованието, културата и здравеопазването бяха другите теми, обсъдени на срещата.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...