В края на месец май за пръв път се проведе конкурсът „Мисис Пловдив“. Градът под тепетата, който беше „Европейска столица на културата“ през 2019 година е водещ фактор на тенденциите за децентрализация в България.

„Мисис Пловдив“ e класен и стойностен ивент, в който вземат участие уверени жени от Пловдив и региона на южна България, попадащи в категорията Мисис – омъжени, разведени, вдовици, майки, живеещи на семейни начала, бизнес дами, жени, работещи в институции, с принос в обществената сфера и социално-културния живот. В този конкурс тематиката не включва кръг по бански костюми, тъй като се набляга на качествата на дамите, тяхната харизма, професия, сценично поведение, имидж, репутация, личен стил. Освен външният вид и държанието на участничките, ценени качества и преимущества са липсата на езикови бариери, културна осведоменост и морални ценности.

Титлата „Мисис Пловдив 2024“ взе Лиляна Ангелова от гр. Пловдив. Тя е майка на шестгодишно момче. Лиляна е инфлуенсър, бюти специалист, вдъхновител, любител в света на правилното хранене и живот.

Първата подгласничка в конкурса е Ива Дамянова, която е от гр. Самоков, семейна с едно дете. Занимава се с частен бизнес, собственик е на верига магазини за хранителни стоки, освен това е общински съветник в Община Самоков. Участва активно в обществения и културен живот на града. Ива организира благотворителни инициативи от различен характер, като една от най-мащабните е кулинарен благотворителен базар, средствата от който се даряват на семейства с репродуктивни проблеми.

Втората подгласничка на „Мисис Пловдив 2024“ е Стефи Иванова от Пазарджик. Майка е на две прекрасни деца. Стефи се занимава професионално в сферата на красотата като фризьор. Практикува професията вече повече от 12 години, като преди 1 година отваря третия си салон за красота, в който работят петима души, включително и самата тя.

Третата подгласничка в конкурса е Стиляна Инджова от гр. Пловдив. На 35 години, омъжена е и има две прекрасни деца (момиче и момче) на 8 и 4 години. Работи като начален учител.

Марката „Мисис Пловдив“ е собственост на българския топмодел и носителка на редица титли от конкурси за красота – Мадлена Иванова, която е и мениджър на модни събития в България и чужбина. Посланието на организатора, във връзка с премиерата на конкурса, е да се откроят дами, които имат реално присъствие в обществото и с дейността си подкрепят благотворителни и значими каузи.

Водеща на събитието бе топмоделът Антоанета Боянова, която през годините е работила с много български брандове и е била част от модни събития като „Златна игла“ и MFW, а тази година беше избрана за лице на „БГ модна икона“.

До финала за участие в конкурса бяха допуснати 11 финалистки, които се бориха за титлата. Представянето премина в 3 тура, включващо последната колекция на българската premium модна марка , елегантни тоалети  и официални рокли, дело на дизайнера Стоян Радичев. За грима и прическите се погрижиха Dvisio Academy и NS Hair Academy.

Гостите на събитието се насладиха на welcome drink и музикалното участие на популярната поп певица Цвети Радойчева. Журито бе съставено от утвърдени публични личности, между които Маги Сидерова, известният у нас и в чужбина художник Вили Николов, както и представители на Златните партньори – MRCARS.BG и DIKA, за чието лице беше избрана Ивета Авджийска. За избора на победителка организаторът бе включил и независими представители на медиите в журито.

Почетен гост на „Мисис Пловдив“ 2024 беше създателят на модната телевизионна журналистика у нас проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, който лично връчи лентата на победителката. Сред специалните гости се откроиха Ирина Папазова – собственик на редица конкурси за красота, между които и марката Мис България и Анелия Попова -журналист . Участничките получиха подаръци от партньорите на събитието. . Победителката в конкурса получи картина, специално нарисувана от художника Вили Николов.

Видеозаснемането беше дело на Атанас Симеонов от RGB Studio Pro и на Александър Маринов, а снимките са на Пламен Колев от ХАЙЛАЙФ.

Притежателките на титлата „Мисис Пловдив 2024“ получават право на участие във финал и международен конкурс.

 

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *