Народната певица Радка Алексова ще бъде удостоена с почетната значка на Община Перник, реши Общинският съвет. Тази година известната изпълнителка на граовски песни отбеляза 80-годишнината си и 60 години творческа дейност. Дълги години пее в състава на ансамбъл „Граово“ — град Перник. Там я открива композиторът Боян Нанков. От 1970 година Радка Алексова е солистка на Ансамбъла за народни песни на Българското радио и на хор „Мистерията на българските гласове“. Пее в най-престижните концертни зали по света. Има богат репертоар и многобройни записи на грамофонни плочи, касети и дискове. Носителка е на много награди. Сред тях първа награда и златен медал от 12-ия Международен радиоконкурс в Братислава през 1983 година с песента „Запали се Янина планина” и диплом за принос към награда „Грами” през 1990 година.

Народната певица Радка Алексова ще бъде удостоена с почетната значка на Община Перник, реши Общинският съвет. Тази година известната изпълнителка на граовски песни отбеляза 80-годишнината си и 60 години творческа дейност.

Дълги години пее в състава на ансамбъл „Граово“ — град Перник. Там я открива композиторът Боян Нанков. От 1970 година Радка Алексова е солистка на Ансамбъла за народни песни на Българското радио и на хор „Мистерията на българските гласове“. Пее в най-престижните концертни зали по света. Има богат репертоар и многобройни записи на грамофонни плочи, касети и дискове. Носителка е на много награди. Сред тях първа награда и златен медал от 12-ия Международен радиоконкурс в Братислава през 1983 година с песента „Запали се Янина планина” и диплом за принос към награда „Грами” през 1990 година.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...