Голямо количество артикули, обозначени със знаците на защитени търговски марки, без разрешението на правопритежателите, са иззети, а двама мъже са задържани при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления срещу индустриалната собственост. Действията са реализирани тази сутрин от служители на сектор „Икономическа полиция“ – СДВР.

В хода на задълбоченото разследване е разкрит контрабанден канал. Според първоначалните данни организаторите изградили мрежа за доставка, складиране и по-нататъшно пласиране на стоки, които пренасяли с автобуси по линията София-Истанбул-София в големи количества, предназначени за нашия и за западноевропейските пазари.

При предприетите днес специализирани действия полицаите установили контрабандна стока, доставена от Истанбул с два автобуса – в общо 19 големи чувала били разпределени около 3500 артикула – облекла, очила, портфейли и други аксесоари, обозначени със знаците на защитени търговски марки, както и голямо количество имитации. Те са открити и иззети от помещения, ползвани от групата за незаконния бизнес. Снети са показания от редица замесени по веригата. Двамата задържани мъже (на 47 и на 22 г.) са  чужди граждани, редовно пребиваващи в страната.

Предстои доклад на материалите в Софийската районна прокуратура.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...