27-годишната португалка е избрала Бургас, за да работи като балерина в Държавната опера. В нашия град тя основава и своята балетна школа „Лебед“, в която тънкостите на изящното изкуство изчуват не само деца. От октомври 2020 година в балетната школа имат възможност да танцуват и възрастни.

„Започнахме само с 4 души, а сега сме група от повече от 30 души само за класовете за възрастни начинаещи. За детските класове има и над 30 записани деца на възраст от 3 до 17 години“, разказва Патрисия Соарес. За две години изящната балерина и нейните ученици са имали възможност да изнесат различни спектакли в залата на НХК.

На 9 сепетмври от 19,30 часа те ще представят „Концерт на Балетна Школа Лебед“, вдъхновен от Жизел. На сцената ще излязат всички ученици на школата. „Има и такива на 60 години, които ще играят с мен. Те са пример, че никога не е късно да научиш нещо ново и да следваш мечтите си“, разказва Патрисия и допълва: „Жизел е емблематичен романтичен балет, който разказва за любовта, предателството и прошката. Всяка балерина мечтае да танцува тази роля и аз се радвам, че имам шанс да го направя заедно с моите ученици.“

От тази година талантливата португалка следва „Балетна педагогика“ в АМТИИ проф. „Асен Диамандиев“ в Пловдив.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *