С изключването на 17 депутати от парламентарната група на ДПС, ПП-ДБ се качиха нагоре и стават втора политическа сила. Това променя и връчването на мандатите. Темата за трусовете в управлението коментира депутатът от ПП-ДБ Венеция Ангова.

Тя заяви, че предстои обсъждане на ситуацията, с оглед на случващото се в ДПС.

Ангова отговори на въпроса дали в коалицията има разрив така: „При нас има демократичен процес на разговор, но когато става въпрос за важните решения сме единни“.

„Имаме разномислие, но единодействие“, посочи тя и допълни, че не може да даде отговор какво ще се случи с втория мандат.

Припомняме, че ДСБ призоваха да се състави „техническо правителство“, а ПП категорично се обявиха против разговори с когото и да е в рамките на 50-ото НС.

В същото време в момента пред НС се провежда протест срещу кмета на Доспат, разпоредил събаряне на незаконни постройки. Ангова каза, че това, което се случва в Доспат, е пример за „завладяната държава на местно феодално ниво“. Тя изрази радост от реакцията на протестиращите срещу събарянето на незаконните постройки. Депутатът допълни, че недоволството е организирано от представители на „Продължаваме промяната“.

„Доколкото знам, репресиите в Доспат са се засилили през последната половин година“, посочи тя.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...