Любопитни auto-press.net

Дори и да е по-приятно в горещите дни да седнете зад волана с джапанки или боси за кратки пътувания до плажа или басейна, шофьорите трябва да избират здрави обувки. Ако шофирате кола боси или с джапанки, рискът от злополуки може значително да нарасне, а и в някои държави като Гърция е забранено. Препоръчва се да изберете обувки, които осигуряват опора и безопасност при шофиране и не са твърде широки.

Отворените обувки обикновено предлагат по-малко опора и, особено при критични ситуации, могат да доведат до това, че колата няма да спре достатъчно бързо или кракът се изплъзва от педала на газта или спирачката.

Става особено опасно, ако джапанка се отлепи от крака ви по време на шофиране. Тя може да се заклини в пространството на краката и да блокира педалите. Когато шофирате без обувки, често не е възможно да приложите необходимия натиск върху педалите достатъчно бързо, което може да доведе до забавен процес на спиране.

Ако се случи произшествие, съществува риск от нещо повече от административно нарушение – водачът може да бъде обвинен че е нарушил задължението за внимание и отговорност, изисквано при движение по пътищата. В допълнение, вашият застраховател може да откаже обезщетения изцяло или частично поради такава груба небрежност.

Освен правилните обувки, позицията на седене в колата също е от решаващо значение за вашата собствена безопасност. Много пътници са склонни да приемат по-спокойни и лежерни пози, особено при дълги пътувания. Въпреки това, неправилните позиции на седене в автомобила могат да доведат до животозастрашаващи наранявания в случай на злополука. Поставянето на краката на таблото или отворен прозорец е особено опасно.

auto-press.net

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...