Държавният глава Румен Радев ще се срещне с председателя на 50-ото Народно събрание Рая Назарян в 15:00 часа днес, съобщи прессекретариатът на президента. Разговорът е във връзка с чл. 99, ал. 5 от Конституцията и кръга лица, които може да бъдат назначени за служебен министър-председател.

Списъкът с възможните министър-председатели става още по-къс, каза Румен Радев днес. Частично се обнови с избора на Рая Назарян за председател на Народното събрание. С всички други вече съм говорил, но ще ги чуя, за да разбера дали има промяна в тяхното становище, обясни Румен Радев. Помните, че те категорично отказаха да поемат поста министър-председател. Ще продължавам стриктно да се придържам към повелите на Конституцията, но и напомням, че последните промени драстично ограничиха периметъра ми на действие, каза още президентът.

Аз амбиции да ставам служебен премиер нямам и ако бъда поканена от президента Радев за заемането на този пост, аз ще откажа, заяви председателят на парламента Рая Назарян миналата седмица.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...