На 29 август (четвъртък) от 17:30 часа проф. Мира Маркова – декан на Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще проведе консултации за кандидат-студентите във Филиал – гр. Бургас.
Желаещите да получат повече информация за обученията в образователно-квалификационните степени бакалавър и магистър ще имат възможност да го направят в учебната аудитория на бургаския филиал, Културен дом НХК. В рамките на обявените консултации проф. Маркова ще презентира програмите за Бургас и ще отговаря на въпроси по тях.
През предстоящата 2024/2025 година Историческия факултет на СУ предоставя възможност за изнесено обучение във филиала на университета в Бургас по една програма за ОКС Бакалавър– „История – задочно обучение“ и 4 програми за ОКС Магистър: „Античност и средновековие“, „Модерна България: Държава и общество“, „Музеология“, „Дигитална хуманитаристика“, като последната програма предлага и обучение на английски език. Бъдещите студенти, избрали да се обучават в бургаския филиал, ще получат достъп до изтъкнати български историци без да се налага да пътуват до София.
Проф. Мира Маркова е възпитаник на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, преподавател в Катедра „Етнология“, а от 2019 година и декан на Историческия факултет на Алма Матер. Има издадени 3 монографии, 17 студии и над 50 други научни публикации.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...