Стойността на проекта е 730 000 лева и е по програма “ОБразование”. Целта е да се даде допълнителна професионална подготовка на учениците в модернизирана учебна среда

С реализацията на заложенаната дейност ще бъдат осигурени съвременни условия за по-атрактивно и мотивиращо обучение на учениците, с гарантиран равен достъп, без дискриминация и разделение по отношение на пол, раса и вероизповедание.

Дейностите ще се изпълни на три етапа:

– първи етап – работни срещи на екипа от гимназията с партньорите:

– втори етап – изпълнение на изготвения план в първия етап, който включва семинари, уъркшопи, произвоствени екскурзии, срещи на място;

-трети етап – обратна връзка.

В рамките на проекта се цели подобряване на връзката ученик – училище – родител – работодател и популяризиране на система на обучение.

Ще бъдат определени области за пробно стажуване,подготовка за преход в дуално обучение; утвърден график и сключени договори; закупуване на работни и предпазни облекла, и лични предпазни средства за учениците; издаване на сертификат за участие в пробното стажуване. Предвидено е и изплащане на стипендия на учениците преминали през пробно стажуване.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...