България Прогноза

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало над западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в западната половина от страната. В Западна и Централна Северна България има условия за значителни валежи, в отделни райони количества 35-65 л/кв.м., гръмотевични бури и градушки. Вятърът в повечето райони ще остане от южната четвърт, слаб, по Черноморието – до умерен. По време на гръмотевична буря ще се усилва и ще сменя посоката си. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София – около 30°.

Над планините преди обяд облачността ще е разкъсана. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На повече места в масивите в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. На отделни места там явленията ще са интензивни. Ще духа силен, по високите и открити части до бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра – около 16°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобeдните часове ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-30°. Температурата на морската вода е 19°-21°, на север от н. Калиакра е около 17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 50 мин. и залязва в 21 ч. и 00 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 10 мин. Луната в София изгрява в 3 ч. и 35 мин. и залязва в 17 ч. и 42 мин. Фаза на луната: четири дни след последна четвърт.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *