Той е посветен на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Празничната програма започна с тържествено вдигане на националния флаг и посрещане знамето на училището. Приветствено слово към ученици, учители и гости отправи директорът на учебното заведение госпожа Диана Янкова.
Рецитал по случай 24 май представиха ученици от всички класове. Особено вълнуващо бе последното стихотворение. То бе специално посветено на дългогодишния преподавател в училището госпожа Лиляна Стойнова, която след повече от 40-ет години труд отдаден на децата излиза в заслужена почивка.
Концертът продължи с танци на групите “Лазарица” и “Слънца”. И този път публиката остана очарована от прекрасните музикални изпълнения на Арда Хюсеинов.
Веднага след тях директорът на учебното заведение връчи грамотите на най-заслужилите ученици през тази учебна година. Те са за отличен успех и добро представяне на общински и национални конкурси и състезания.
В края на концерта седмокласниците, които за последна година са в това училище бяха подготвили изненада за своя класен ръководите госпожа Гюлвер Илязова.
Гости на празника бяха кметът на село Карагеоргиево Метин Латифов, секретарят на читалището Зейнеб Дюнмез и децата и учителите от ДГ “Слънце”, които също отправиха поздрав към публиката.
И тази година традицията не бе нарушена и в края на концерта кметът на селото г-н Латифов и директорът на учебното заведения разрязаха празничната торта.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *