Шофьор на микробус, в който са превозвани мигранти, загина при полицейско преследване край Бургас. Това каза пред журналисти директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ гл. комисар Антон Златанов. Инцидентът е станал тази сутрин малко след 6:00 часа, когато униформените подали сигнал на шофьора да спре, защото имал „съмнително поведение“ на пътя.

Униформените се усъмнили, че е възможно с превозното средство да бъдат превозвани мигранти. След проверка полицаите установили, че в буса има 15 афганистански граждани, каза Златанов. Такива инциденти има доста често, но са много по-малко от миналата година, посочи той.

Вече работим по нова стратегия – спирането при подобни проверки става по най-безопасния начин и така, че да няма пострадали. Понякога поведението на водачите е много безотговорност и те нямат ангажимент да пазят ничий живот, коментира Златанов.

Според него при преследването тази сутрин шофьорът вероятно е изпаднал в стрес и е катастрофирал. При удара българинът зад волана е починал. Петима от мигрантите са прегледани в болница, посочи Златанов.

armymedia.bg

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...