Да бъде изградена до края на годината интернет платформа, която да позволява бързото закупуване на билети и пакетни оферти за туристическите обекти в Шумен, Велики Преслав и Каспичан - това предлага новата концепция за развитието на туризма в трите общини, информира БНР. „Трябва да бъде спазен принципът - виждам, искам и купувам на момента“, обясни експертът Ивайло Кожухаров, чийто екип е разработил плана. Сред средносрочните задачи е използването на минералните води в Мараш за лечебни и СПА услуги. Планът препоръчва да бъде изграден модерен курорт от устойчив тип с тематични хотели. Планът за туристическо развитие на трите общини предвижда още изграждане на комплекс за моторни спортове, въжен парк на Шуменското плато и лифт до Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“. Маркетингът на Шумен, Велики Преслав и Каспичан трябва да е общ и да започне от нулата, съветват експертите. Специално внимание трябва да бъде насочено към румънския пазар. 17% от целия външен туристически поток в България за миналата година е дошъл от северната ни съседка, а Букурещ е на три часа път с автомобил от Шумен, препоръчва стратегията. За румънските туристи експертите съветват и комплексни оферти, които да включват посещение на забележителности във Велико Търново. Екипът препоръчва на община Шумен да се фокусира върху организирането на по-малко, но по-масови събития.

Да бъде изградена до края на годината интернет платформа, която да позволява бързото закупуване на билети и пакетни оферти за туристическите обекти в Шумен, Велики Преслав и Каспичан – това предлага новата концепция за развитието на туризма в трите общини, информира БНР. „Трябва да бъде спазен принципът – виждам, искам и купувам на момента“, обясни експертът Ивайло Кожухаров, чийто екип е разработил плана.

Сред средносрочните задачи е използването на минералните води в Мараш за лечебни и СПА услуги. Планът препоръчва да бъде изграден модерен курорт от устойчив тип с тематични хотели.

Планът за туристическо развитие на трите общини предвижда още изграждане на комплекс за моторни спортове, въжен парк на Шуменското плато и лифт до Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“.

Маркетингът на Шумен, Велики Преслав и Каспичан трябва да е общ и да започне от нулата, съветват експертите.

Специално внимание трябва да бъде насочено към румънския пазар. 17% от целия външен туристически поток в България за миналата година е дошъл от северната ни съседка, а Букурещ е на три часа път с автомобил от Шумен, препоръчва стратегията. За румънските туристи експертите съветват и комплексни оферти, които да включват посещение на забележителности във Велико Търново.

Екипът препоръчва на община Шумен да се фокусира върху организирането на по-малко, но по-масови събития.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...