Специален музикален рецитал на „Бургас и морето за млади изпълнители“ ще изнесе италианската поп звезда Давиде Локатели на 27 юли от 19:00 часа в Културен дом НХК. Той ще бъде част от журито на конкурса за млади музикални дарования. Билети за концерта може да закупите на каса „Часовника“ и мрежата на Ивентим.

Давиде Локатели е роден в семейство на музиканти. Музиката, която създава е рядка смесица от традиция и иновации, а самият той е емблематична фигура в музикалния свят. Пианист, композитор и музикант, музикалното пътуването на Давиде започва под ръководството на баща му – известен пианист и барабанист, който го въвежда в света на музиката на крехката 4-годишна възраст.

Талантът на Давиде е неоспорим, печели титлата на National C.E.M Competition за две последователни години, завършва консерватория „Л. Кампиани“ в Мантуа, Италия, продължава с магистърска степен по музика от Манхатънското музикално училище през 2014 г., а през 2021 г. завършва джаз и пиано в консерваторията G.Verdi в Милано.
Давиде има четири издадени албуба, които го поставят в топ редиците на класическата музика в световните класации на Amazon Music.

Давиде Лукатели участва в музикални турнета и концерти по целия свят. От 2020 г. той е неразделна част и от семейството на Dolce & Gabbana, пренасяйки уникалните си мелодии в сърцето на най-ексклузивните събития и кампании на марката в цяла Европа.

Талантът и визията на Давиде го издигат до уважаваната позиция на артистичен музикален директор на модните ревюта „Alta Moda“, „Alta Sartoria“ и „Alta Gioielleria“ в романтичните градове Венеция и Сиракуза.

Едно от най-забележителните му представяния е в Ладакх, Индия, на 29 юни 2023 година. Изкачвайки се на 17 634 фута до върха на Хардунг Ла, той поставя световен рекорд на Гинес за най-високото свирене на роял. Пътуването на Давиде въплъщава силата на амбициозните мечти и духа на сътрудничество, безпроблемно сливайки световете на музиката и модата. Повече от просто музикант, той надхвърля културните и континентални разделения, символизирайки единството и пионерските иновации в днешните разнообразни музикални пейзажи.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...