Общо седем души са загинали в провинция Дзянси от началото на изключително силните ветрове в неделя, съобщи държавната телевизия CCTV в четвъртък. Повече от 5400 къщи бяха повредени и 313 000 души бяха засегнати, от които около 1600 трябваше да бъдат евакуирани на безопасно място, се добавя.

Китайският метеорологичен орган издаде оранжева тревога – най-високата в своята тристепенна система за предупреждение – във вторник, първата от 2013 г., според държавния Global Times.

Четирима загинали и най-малко 10 ранени бяха съобщени в столицата на провинцията Нанчанг, най-тежко засегнатия град, когато силни гръмотевични бури и проливни дъждове удариха в неделя, според CCTV.

Сред тях са жена на около 60 години и нейният 11-годишен внук, изтръгнати от прозорците на апартамента им от силен вятър заедно с матраците им, според CCTV, позовавайки се на съобщения в медиите.

60-годишна жена от същата сграда също беше пометена от прозореца от силен вятър. И тримата са потвърдени загинали, съобщи държавната телевизия.

Една метеорологична станция е регистрирала скорост на вятъра, надвишаваща най-високото ниво от 12, еквивалентно на ураган от категория I, според държавните медии, докато 29 други са открили ветрове от ниво 10 и 11.
източник:CNN

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *