Любопитни en.wikipedia.org
Докладът изследва 226 града въз основа на сравнителната цена на над 200 артикула във всяко място, включително транспорт, храна, дрехи, домакински стоки и развлечения. Ню Йорк беше най-високият град в САЩ, заемайки седмо място, докато столицата на Обединеното кралство Лондон, която беше на 17-о място миналата година, скочи до осмо място. Насау, Бахамските острови заема девето място, като Лос Анджелис завършва топ 10. Според доклада скъпите жилищни пазари и увеличените разходи за транспорт, стоки и услуги са сред причините, поради които разходите за живот в градовете с най-висок клас са особено високи.
„Цената на жилищата е основен фактор в класирането на градовете с разходите за живот“, гласи проучването, като се посочва, че служителите, които харчат значителна част от доходите си за наем или ипотеки, ще имат „по-малко разполагаем доход за други разходи“. „Между 2023 и 2024 г. имаше голяма нестабилност в тази цена по света, като цените на наемите на жилища варираха значително между градовете.“ Освен това бе отбелязано, че „инфлацията и колебанията на обменния курс“ са повлияли пряко върху „заплащането и спестяванията“ на международните работници. На 92 място Торонто е класиран като най-скъпият град в Канада за международни служители, следван от Ванкувър на 101.
Проучването също така отбелязва, че разходите за живот в САЩ са „значителен проблем“ за 2024 г., като седем американски града се появяват в топ 20.
Класация на градовете за разходите за живот за 2024 г
1. Хонконг
2. Сингапур
3. Цюрих, Швейцария
4. Женева, Швейцария
5. Базел, Швейцария
6. Берн, Швейцария
7. Ню Йорк
8. Лондон, Великобритания
9. Насау, Бахамите
10. Лос Анджелис
www.cnn.com
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...