Те ще се проведат от 23 август (петък)  до понеделник, 26 август. Това е тяхното 32 издание през годините. Провеждат се през втората половина на август, непосредствено след тържествата в местността Петрова нива.

И тази година в програмата са включени разнообразни културни изяви с много музика, танци, изложби, концерти и туристически маршрути. Началото ще бъде поставено с туристически поход до параклиса „Св. Пантелеймон“, Двата вриса и село Бръшлян, предвидена е лекция за минералите в Странджа и занимания за деца. Тържественото откриване на празниците е в петък вечер от 20 часа , съобщи Мария Патронова от отдел „Култура, образование и спорт“ в Община Малко Търново:

„Ще бъде представен музикално – танцовия спектакъл „Големият врис – нашият път към вечността на пл. „Преображение“, а след това ще има концерт на Тоника СВ. На следващия ден за първи път организираме шосеен пробег „Малко Търново“. За него са се записали 40 души, а желанието ни е събитието да стане традиционно. В събота има много събития за малки и големи, а вечерта са предвидени 2 концерта на Георги Дюлгеров и Десислава. В неделя очакваме всички на традиционния Църногоровски панаир в местността Черногорово. Ще има курбан за здраве, фолклорна забава, надпяване и игри. Очакваме много малкотърновци от страната и от чужбина да посетят родния си град, защото това е и идеята на тези празници!“

На 26 август ще има архиерейска литургия и изнасяне на иконата на света Богородица от източно католическия храм „Св. Троица“.

/БНР/

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...