Обединеното кралство остана потресено, след като три деца бяха намушкани до смърт и осем други бяха ранени при нападение с нож в Саутпорт, в едно от най-лошите нападения срещу деца в страната от десетилетия. Нападението се случи по време на тематично събитие на Тейлър Суифт в училище по танци в морския град в северозападна Англия, предизвиквайки недоверие защо някой би набелязал деца, забавляващи се по време на лятната ваканция. Премиерът Кийр Стармър каза, че „цялата страна“ е дълбоко шокирана от „наистина ужасната“ атака, докато крал Чарлз III каза, че е „дълбоко шокиран“ от „напълно ужасяващия инцидент“.

Полицията съобщи в понеделник, че две момичета, на 6 и 7 години, са били убити, а шест от деветте ранени са в критично състояние. Служителите казаха на следващия ден, че друго дете, 9-годишно момиче, е починало в резултат на нараняванията си. Двама възрастни също са били тежко ранени, каза полицията, добавяйки, че те са получили нараняванията си, защото „смело са се опитвали да защитят децата, които са били нападнати“. Мърсисайдската полиция съобщи, че нападението е извършено на събитие на Тейлър Суифт в училище по танци в Саутпорт в понеделник сутринта и полицията каза, че е получила обаждане за помощ малко преди обяд. Службите за спешна помощ, включително 13 линейки и други специализирани ресурси, бяха изпратени на мястото и беше обявен „голям инцидент“.

Полицията каза, че 17-годишен непълнолетен е арестуван на местопроизшествието по „подозрение за убийство и опит за убийство“. Той бил отведен в полицейското управление и бил разпитан във вторник сутринта, казаха от полицията.

/CNN/

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...