От Meteo Balkans разгласиха прогнозата на времето до края на седмицата. През следващите дни времето над нашата страна ще бъде напълно тропическо – до обяд ще е по-често слънчево и топло, а в следобедните часове атмосферата ще е нестабилна с валежи и гръмотевици.

Седмичната прогноза е изготвена на базата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.

Температурите през седмицата ще се задържат около и над климатичната норма за юли.
Минималните температури ще са между 15° и 20°, а максималните – между 30° и 33°.

Прогнозата на времето до края на седмицата

Времето в сряда и четвъртък

В сряда и четвъртък до обяд ще преобладава разкъсана, предимно средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Очаква се през страната да премине и атмосферно смущение, отначало над Западна и Южна България, а до вечерта и над централна. Очакват се значителни валежи и гръмотевични бури. Такива се очакват и в столицата заради градският топлинен остров в града.

Минималните температури ще са между 13°С и 18°С, а максималните – между 28°С и 32°С.

Ново затопляне от петък

Времето в петък ще е предимно слънчево и горещо. След обяд и с развитие на мощна купесто-дъждовна облачност. Минималните температури ще са между 18° и 22°, а максималните – между 32° и 36°. Очакваните валежи на места ще са съпроводени от едра градушка и силни пориви на вятъра.

Времето през уикенда

В събота и неделя до обяд ще преобладава разкъсана, предимно средна и висока облачност. След обяд и предимно слънчево. Повишението на температурите ще продължи. Максималните ще са между 37° и 40 °С.

Meteo Balkans предупреждава за възможност за нови пожари към края на месеца.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...