Толкова ще струва и наемането на шезлонг, съобщи БНР. За поредна година, въпреки инфлацията и всички предизвикателства пред сектора, цената няма да бъде променена, защото това е максималната, която е посочена в договора ни, каза концесионерът на Северния плаж в Бургас Симеон Цветков, който е и председател на УС на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове.

„На места колегите ще вдигнат цените, най – вероятно с 10 – 15 %.Очакванията са цената на чадърите и на шезлонгите в курортите ни да бъде до 10 лева за бройка. Разбира се, ще има и по – луксозни зони с по високи цени, като и места където те ще са безплатни, но ще се изисква консумация от заведенията край които са разположени“.
На Северния плаж в Бургас вече са поставени чадърите и шезлонгите, пясъкът се почиства и обезпаразитява. 24 спасители ще отговарят за сигурността на летовниците.

„Ние тук сме изградили екип, на който можем да разчитаме и нямаме проблем с броя на спасителите и медицинския персонал, но по другите плажове е трудно намирането им. Основните предизвикателства пред концесионерите и тази година са – липсата на персонал; инфлацията, която се отразява на разходите, но не и на приходите; несигурната нормативна среда; промените в Наредбата за водноспасителна дейност“, посочи още Цветков.

Тази година на Северния плаж има и ново спортно съоръжение – Burgas Beach Arena. То ще предложи идеални условия за практикуване на различни плажни спортове – плажен волейбол, плажен тенис, плажен футбол, плажно ръгби, Текволи, Текбол и плажен доджбол. Официалното откриване ще е на 1 юни в присъствието на волейболната звезда Матей Казийски.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *