Празник на японската култура – „Бункасай“ – ще потопи бургазлии във фестивалните традиции на Страната на изгряващото слънце. Събитието се организира от филиала на Софийския университет и катедра „Японистика“ към Факултета за класически и нови филологии /ФКНФ/. Цветният сценарий и атрактивните демонстрации за събитието са подготвени и ще бъдат реализирани от участниците в летния курс по японски език и култура, който филиалът и катедрата провеждат в Бургас за втора година.

Финалното събитие на учениците и техните преподаватели ще се проведе в зала 11 на Международния конгресен център, разположен на територията на пристанището, на 9 август, от 18:00 часа. Присъстващите ще имат възможност да видят традиционен японски морски танц – йосакой, който се изпълнява на фестивали и събития в цяла Япония. Програмата ще продължи с японски театър, викторина, възможност за обличане в традиционна японска дреха, дегустация на японски сладки изкушения и още много интересни демонстрации.

През тази година темата на двуседмичния курс по японски език и култура е „Мацури – магията на японските летни фестивали“. В него участват бургаски ученици от 7 до 12 клас, а техни сенсеи са млади преподаватели от катедра „Японистика“ при ФКНФ.

Празникът на японската култура „Бункасай“ е с вход свободен, а местата в залата са ограничени.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...