Ученици от гимназията по автотранспорт в Бургас изработиха и монтираха собствена соларна станция. Двама от талантливите младежи показаха и макет на автомобил с водородно задвижване, който може да се движи 4 часа с едно зареждане като обясниха, че газът си го произвеждат сами.

Конструкцията на соларната станция е изработена от учениците, които се обучават в една от по-новите специалности – Електрически превозни средства, заедно със своя преподавател и директор на училището инж. Красимир Кънчев.

„Вчера приключи изграждането на тази конструкция с 16 соларни панела, като те ще произвеждат енергия за нуждите на училището. Ще бъде монтирана и зарядна станция за новият ни електрически автомобил, който очакваме съвсем скоро“, каза Константин Георгиев.

9 kWh ще произвежда новата станция, каза пък инж. Кънчев. Четири климатика спокойно ще бъдат захранвани с ток, изчисли той.

Когато учениците не са на училище, може да предоставим нашите мощности за общинско ползване, изтъкна директорът на Автото.

Ученици пък обясниха, че водородът, с който се движи конструирания от тях миниавтомобил, произвеждат от дестилирана вода. На последното състезание, в което участвахме, автомобилът издържа над 4 часа, похвалиха се те.

ФЛАГМАН

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...