Училище за пациенти и родители на деца с атопичен дерматит ще се проведе безплатно на 28 юни, петък, от 18.00 часа в Експо център „Флора Бургас“.
Идеята на кампанията е хората, страдащи от заболяването, както и родителите на деца със заболяването, да получат полезни съвети и да се запознаят с добри практики за лечение и превенция при децата.
Лектори ще бъдат водещи дерматолози като проф. д-р Николай Цанков и доц. д-р Жана Казанджиева.
Атопичният дерматит е често срещано заболяване на кожата в детството и засяга много възрастни. То обикновено се свързва със суха, зачервена и сърбяща кожа и може да има значително физическо и психологическо въздействие върху онези, чийто живот засяга. Въпреки че няма известно лечение, доказано е, че ефективната грижа за кожата облекчава симптомите и я поддържа по-спокойна за по-дълго време.
Заболяването се проявява през първите години след раждането, има променлив характер и се отразява върху качеството на живот при малките деца и техните родители. Честотата на атопичния дерматит е около 25-30 процента в Европа, като напоследък се увеличава.
Училище за пациенти и родители на деца с атопичен дерматит се организира от Фондация Екзема България, със съдействието на Община Бургас и Бургаска педиатрична асоциация.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...