Мечтата на много бургаски момичета и момчета да усвоят тайните на актьорското майсторство става все по-лесно осъществима, защото от настоящата учебна година Театрален колеж „Любен Гройс“ разкрива свои клас в Бургас. Ръководител ще е актьорът и режисьор Ники Илиев, а асистент талатливият бургазлия Георг Киряков.

Студентите ще се обучават в зали на Културен дом НХК. Документите за кандидатстване трябва да се подадат до 7 октомври. Изпитите са на 9 и 11 октомври, а учебната година ще стартира на 4 ноември.

Повече за кандидатстването вижте в линка :

https://www.lgroys-college.com/new/admissioncinema.html

Разкриването на класа по актьорско майсторство се осъществава с активното съдействие на Община Бургас.

Отново по идея на ТК “Любен Гройс“ и  Община Бургас се реализира и стартиралият днес уъркшоп „Магията на театъра и киното“ в Културен дом НХК.

Известни актьори и лица от кино индустрията като Башар Рахал, Ники Илиев, Михаил Махайлов, Ваня Николова, Любомира Башева, Геор Киряков и други популярни имена ще обучават в рамките на седмица участниците в курса как се прави филм от „А“ до „Я“ .

Преминалите този курс ще ползват  финансови преференции, ако бъдат приети в бургаския клас по актьорско майсторство за кино и театър на Театрален колеж „Любен Гройс“.

В кино работиницата всички участници ще трябва да подготвят свой кратък филм, свързан с Бургас.

„Знам какъв огромен артистичен капацитет има Бургас и съм сигурна, че ще гледаме много интересни филмови истории на  20 септември, от 18.00 часа, в Културен дом НХК“, сподели зам.-кметът по култура Диана Саватева.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...