Големи благодарности на всички, които стоят зад проекта, начело с кмета на града – Димитър Николов.
Припомням, че половинвековното наше Спортно училище „Юрий Гагарин“ никога не е имало собствена сграда, а учениците са били гости в 5 различни сгради
По примера на Хан Кубрат и притчата за снопа пърчки, с Община Бургас и целия колектив направихме заедно каквото зависеше от нас! Сега е ред на ресорните министерства да проявят малка инициатива, за да можем да довършим започнатото заедно!Нова модерна сграда ще има спортното училище “Юрий Гагагрин в Бургас. Благодарим на община Бургас за проекта – красавец, написаха от спортното училище в Бургас, във Фейсбук.Новото спортно училище ще се намира в близост до спортна зала „Арена Бургас“ и ще разполага с тренировъчни зали, басейн, общежитие и открити зони за спорт.

Основният акцент на концепцията за новата гимназия е развитието на образованието и ученето през целия живот чрез изграждане на необходимата материално – техническа база.

В подготовката и реализирането на идеята за ново спортно училище със свои идеи участват представители на местната власт и гражданското общество, в това число Община Бургас и спортни клубове от града, сред които Плувен клуб „Бриз“, Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик – 2011“ Бургас, Клуб по класическа борба „Черноморец“, Клуб по борба „Черноморец“, „СКХГ Черноморец“.

Развитието на образованието на територията на община Бургас е един от безусловните стратегически приоритети на Плана за интегрирано развитие на община Бургас през периода 2021-2027 г.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *