Владимир Путин е готов да пътува до Северна Корея за двудневно посещение, започващо във вторник, каза Кремъл. Това е първото посещение на руския президент в страната от повече от две десетилетия  и последният знак за задълбочаване на партньорство, което предизвика широко разпространено международно безпокойство .

Това е рядко задгранично пътуване за Путин от началото на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през 2022 г. и ключов момент за президента на Северна Корея Ким Чен Ун, който не е приемал друг световен лидер в Пхенян. Очаква се наблюдаваното отблизо посещение да затвърди още повече процъфтяващото партньорство между двете сили.

След посещението си в Северна Корея, Путин ще отпътува за Ханой в сряда за още едно двудневно посещение в демонстрация на връзките на управлявания от комунистите Виетнам с Русия, които вероятно ще разгневят Съединените щати. Пътуването на Путин до Северна Корея ще има „много наситена“ програма, каза неговият помощник Юрий Ушаков по време на пресконференция в понеделник. И двамата лидери планират да подпишат ново стратегическо партньорство, каза Ушаков, като основните събития от посещението са насрочени за сряда.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *