На 1 юни министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще присъстват на тържествената проверка (заря) във Враца. Тя ще започне в 21.00 ч. и в нея ще участват военнослужещи от 10-и механизиран батальон – Враца и Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски. По същото време в родния град на Христо Ботев – Калофер, военнослужещи от 61-ва механизирана бригада – Карлово ще проведат тържествена проверка (заря). Военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции ще участват в тържествената проверка (заря) в Кърджали.

На 2 юни от 11.00 ч. на връх „Околчица“ ще се състои всенародно поклонение пред паметника на Христо Ботев. В него ще участват военнослужещи от състава на Бригадното командване в Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски.

Същия ден тържествени проверки (заря) ще бъдат проведени в Казанлък и в Павел Баня (с участието на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада – Карлово), в с. Скравена(с участието на 10-и механизиран батальон – Враца и Представителния военен духов оркестър на Сухопътните войски), Дупница (с участието на 3-и механизиран батальон – Благоевград), Елин Пелин (38-ми батальон за ЯХБЗ и Е – Мусачево) и Първомай (СКСО).

Военнослужещи от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Командването за логистична поддръжка, Националната гвардейска част и висшите военни училища ще се включат в тържествените ритуали по полагане на венци и цветя, които ще се състоят на 2 юни в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Асеновград, Благоевград, Калофер, Свищов, Белене, Русе, Сливен, Горна Оряховица, Смолян, Шумен, Плевен и др.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *