А това е от ключово значение за социално сближаване и приобщаване на всяко общество.

С тези думи зам.-министърът на образованието и науката приветства участниците в 21-ия Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“, който започна в Хасковски минерални бани.

Тя посочи, че българските традиции, както и традициите на различните общности, съставящи българското общество, са нашето общо богатство, съхранило духа на народа ни през многовековната му история.

„Изкуството е най-непосредствената форма за общуване между хората, на себеразкриване, за свързване с другите“, каза Емилия Лазарова.

По време на фестивала, който продължава два дни, ще дефилират около 1800 деца и ученици от България и света, които чрез танци и песни отправят своите послания за единство, толерантност, за уважение към духовните и културни ценности на различните етноси. Тази година се включват 170 колектива и индивидуални изпълнители от 14 области в България, и 30 групи и солови участници от Индия, Русия, Северна Македония, Сърбия, Украйна и Черна гора.

Сред гостите са президентът на КНСБ д-р инж. Пламен Димитров, който откри фестивала, и председателят на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева. Етнофестивалът е организиран от Конфедерацията и от учителския синдикат съвместно с община Минерални бани, Хасковска област.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *