Побързайте да се запишете за безплатния курс по програмиране със Scratch за ученици от 6 до 12 години – „Coding Kids Burgas“. И тази година курсът ще се проведе в лятната ваканция в периода: 08.07.2024 – 28.07.2024.
За записване трябва да се попълни формата: https://forms.gle/r2svZM1B64yK1J4m6 или на e-mail: [email protected]
Местата са ограничени, затова побързайте!
„Чрез „Coding Kids Burgas“ имаме амбицията да запалим любопитството на младежите към технологиите, да им помогнем да усвоят нови умения и да ги превърнем от консуматори на технологии в техни създатели. До момента за три години от стартиране на програмата над 1000 бургаски деца преминаха успешно обучението, което показва, че има силен интерес към програмата, затова ще продължим да я развиваме и надграждаме“, сподели кметът Димитър Николов.
След приключване на обучението, участниците ще получат поименен сертификат, който свидетелства за успешно придобитите знания и умения. Обучители в програмата отново ще бъдат изявени ученици от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации.
Локациите на провеждане на обученията ще бъдат отново Международния конгресен център до Морска гара, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“ и ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“. Във формата за записване желаещите имат възможност да отбележат по-удобната за тях локация, както и периода, през който желаят да се обучават.
Програмата Coding Kids Burgas, организирана от Община Бургас и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, със съдействието на EPAM Systems Bulgaria и ИТ Таланти, има за цел да предостави възможност на всяко дете от Бургас на възраст от 6 до 12 години да получи безплатно образование в сферата на дигиталните технологии и програмирането.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...