България община Созопол
След дългогодишни усилия от страна на община Созопол днес беше направена първа копка на пътя от хижа „Странджа“ до село Росен. Отсечката е включена в основния ремонт на 21,4 км от път III-992 Росен – Ясна поляна.
От 2019г. до сега Община Созопол многократно се е обръщала за съдействие за ремонт на пътя до с. Росен, който попада в границите на общината, към МРРБ, АПИ, Областно пътно управление и Областна управа. Бяха написани много писма с молба да се обърне внимание на проблема. Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев проведе множество разговори през последните 4 години с министри от няколко правителства и ресорни началници. Лошото състояние на отсечката предизвика недоволство от местните жители и дори бяха организирани протести.
Преди дни МРРБ издаде разрешение за строеж, а вчера / 5.06.2024г./ Община Созопол завери протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия.
Община Созопол благодари на всички ръководства на МРРБ и АПИ през последните 4 години за усилията този проблем да бъде разрешен.
Участъкът, който ще се рехабилитира започва след пътния възел с второкласния път II-99 Бургас – Царево, преминава през селата Росен и Веселие и завършва след село Ясна поляна. Инвестицията е за над 30 млн. лв. и средствата са от републиканския бюджет.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *