Стачката на пресата ще продължи от 5 сутринта във вторник (16 април) до 5 сутринта в сряда (17 април) и ще засегне новинарски сайтове, телевизионни канали, държавната телевизия ERT и радиото.

В съвместно изявление Гръцката федерация на журналистите (POESY), Съюзът на журналистите на атинските вестници (ESIEA) и други прессъюзи заявиха, че отказът на работодателите да съгрешат CLAs „накара служителите да получават мизерни заплати, които не са достатъчно, за да покрият основните си семейни и лични нужди.“

Те също протестираха срещу „продължаващия и непрекъснато нарастващ натиск върху журналистиката и журналистите и в крайна сметка върху надеждната и безплатна информация, която е крайъгълен камък на демократичното функциониране“.

Медийната стачка се провежда преди голямо общо напускане, свикано от синдиката на работниците в частния сектор GSEE в сряда заради нарастващите разходи за живот, липсата на CLAs и защитата на доходите от инфлация. Стачката на 17 април ще спре повечето обществени транспортни и фериботни услуги.
www.ekathimerini.com

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *