« август 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Коешинов се бори с най-опасния рак на кожата

Баскетболната легенда и национален селекционер Дечо Коешинов страда от най-опасния рак на кожата. Това заяви неговият лекуващ лекар д-р Петър Петров - водещ специалист по хирургия и онкология. През 2013 г. д-р Петров консултира Дечо Коешинов, който е с оплаквания от бенка на гърба. След прегледа специалистът има съмнения за злокачествено заболяване на кожата. „В мен се породиха дълбоки съмнения за злокачествено заболяване на кожата и то – малигнен меланом. Предложих операция. Тя беше извършена в срок и хистологичният резултат потвърди ужасната диагноза. Във времето оперирах Дечо Коешинов още три пъти по повод метастази в лимфните възли на мишницата и кожни сателити около оперираната повърхност, което говори за агресивност на тумора. Между тези операции бяха проведени курсове таргетна терапия /прицелна/ с най-съвременни медикаменти. Дълго време състоянието беше стационирано и Дечо Коешинов се чувстваше в добро здраве. До пролетта на 2016 г., когато след проведен РЕТ - скенер се установиха метастази в мозъка. В столичната болница „Иван Рилски” – неврохирургия, бе осъществена кибернож субтотална резекция на метастазата. Лечението с таргетна терапия продължава, но прогресията на заболяването също, за огромно съжаление,” обясни за вестник „Компас” специалистът. Д-р Петър Петров е с дългогодишен стаж в Онкологичния център в Стара Загора. От няколко години работи в Комплексен онкологичен център. Той е част от екипа на отделението по онкологична хирургия в МБАЛ – Бургас, където според него работят много добри специалисти онколози. Преди да бъде привлечен като част от лекарския екип на Комплексния онкологичен център в Бургас, в продължение на три години д-р Петров работеше в многопрофилната болница в „Меден рудник“, където инициира поредица от кампании за профилактика на раковите заболявания. През кабинета на специалиста са преминали хиляди пациенти от Бургас и региона. Както е известно в началото на миналата седмица Дечо Коешинов беше транспортиран в Турция за нов опит за радиохирургия с кибернож, откъдето дават надежди. В негова подкрепа започна масова кампания за набиране на средства за бившия национал. *Най-опасният рак на кожата - меланомът, е заболяване при което се образуват злокачествени клетки от меланоцитите (клетките, които пигментират кожата). През последните 40 г. честотата му се увеличава. Меланомът може да се появи навсякъде по кожата. Три са механизмите, по които ракът се разпространява в организма - атакува тъканите, лимфната система и кръвта. В първия случай се разпространява от мястото, където се е образувал, като расте в околните участъци. Във втория пътува по лимфните съдове, за да достигне до други части на тялото. А навлезе ли в кръвта, се разпространява по съдовете и образува метастатичен тумор в друга част на тялото.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Сигнали за бомби и на летищата във Варна и Бургас

  • 21 Авг 2019
  • 37
Летищата във Варна и Бургас са получили около 11.00 часа днес електронни съобщения със заплахи за сигурността, съобщиха за БТА от пресцентъра на варненския аеропорт.

Изплащането на помощите за умъртвени прасета започва след 1 септември

  • 21 Авг 2019
  • 71
След 1 септември т.г. ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лева на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства.

Бързото топене на ледниците в Гренландия чертае бъдещето на нашата планета

  • 21 Авг 2019
  • 82
Гренландия е мястото на Земята, за което може да се каже, че е като хладилник с отворена врата, съобщи Асошийетед прес. Там ледниците се топят и морското ниво се покачва.

Комисията за личните данни наложи милионна глоба на НАП

  • 21 Авг 2019
  • 83
Националната агенция за приходите (НАП) ще бъде глобена милиони заради теча на лични данни на над 5 млн. българи. Проверката на Комисията за защита на личните данни вече е приключила и в петък на НАП ще бъде връчен актът за установяване на административно нарушение, заяви пред "Сега" председателят ѝ Венцислав Караджов.

Бургас се готви да повиши туристическия си рейтинг с оригиналния проект „Силата на водата“

  • 21 Авг 2019
  • 84
"Силата на водата" е нов проект на Община Бургас по ОП "Региони в растеж 2014-2020". Има сериозен шанс неговото изпълнение да започне през следваща 2020 г.