« октомври 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Португалска красавица и нейните ученици играятт „Жизел“ на бургаска сцена

27-годишната португалка е избрала Бургас, за да работи като балерина в Държавната опера. В нашия град тя основава и своята балетна школа „Лебед“, в която тънкостите на изящното изкуство изчуват не само деца. От октомври 2020 година в балетната школа имат възможност да танцуват и възрастни. „Започнахме само с 4 души, а сега сме група от повече от 30 души само за класовете за възрастни начинаещи. За детските класове има и над 30 записани деца на възраст от 3 до 17 години“, разказва Патрисия Соарес. За две години изящната балерина и нейните ученици са имали възможност да изнесат различни спектакли в залата на НХК. На 9 сепетмври от 19,30 часа те ще представят „Концерт на Балетна Школа Лебед“, вдъхновен от Жизел. На сцената ще излязат всички ученици на школата. „Има и такива на 60 години, които ще играят с мен. Те са пример, че никога не е късно да научиш нещо ново и да следваш мечтите си“, разказва Патрисия и допълва: „Жизел е емблематичен романтичен балет, който разказва за любовта, предателството и прошката. Всяка балерина мечтае да танцува тази роля и аз се радвам, че имам шанс да го направя заедно с моите ученици." От тази година талантливата португалка следва „Балетна педагогика“ в АМТИИ проф. "Асен Диамандиев" в Пловдив.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

19 късометражни ленти от цял свят ще бъдат показани на фестивала „Карантината“ в Бургас

  • 05 Окт 2022
  • 191
С вход свободен, V Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, с партньорството на Община Бургас, отправят покана към всички любители на седмото изкуство.

На вниманието на бургаския бизнес: Днес отварят процедура в помощ на малки и средни предприятия

  • 05 Окт 2022
  • 185
Процедурата по Национален план за възстановяване и устойчивост, която е за получаване на безвъзмездни средства чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиции от крайни получатели „Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия”, ще бъде обявена днес, 05.10.2022 г.

Орлин Горанов и Маргарита Хранова представят песни от „Златният Орфей“ в Операта

  • 05 Окт 2022
  • 167
За любителите на вечните песни, вълнували меломаните преди десетилетия и продължаващи да звучат актуално и днес, е създаден новият проект на Държавна опера – Бургас – „Златните песни от "Златният Орфей", който е фестивал емблема на световно ниво, на чиято сцена в курортен комплекс "Слънчев бряг" своето достойно място в съкровищницата на съвременната българска музика са заслужили незабравими песенни заглавия, част от които ще прозвучат и на 7‐и октомври от 19 часа в залата на Бургаската опера.

РУО – Бургас организира поредица от инициативи за Деня на учителя

  • 04 Окт 2022
  • 342
По повод Международния ден на учителя – 5 октомври, Регионалното управление на образованието - Бургас стартира кампания, чиято цел е да сложи фокус върху важността на труда на учителя и това, че всеки преподавател е важен.

Нов сайт показва какви са ползите от използването на геотермална енергия

  • 04 Окт 2022
  • 362
Нов интернет сайт представя принципа на отопление и охлаждане на сгради с геотермална енергия. Той е разработен в рамките на проекта на Община Бургас „Внедряване на ВЕИ чрез изграждане на геотермална термопомпена инсталация и реконструкция на отоплителна инсталация в детска ясла №3, гр. Бургас“.