Шабан Мустафа победи Дизела

Шабан Мустафа се завърна с победа на „Пирин рън”. Многократният победител и рекордьор в планинското бягане участва във веригата от състезания на сдружение „Маратон” с все още не излекувана травма, но изкачи най- бързо връх Вихрен. Шабан измина 13-килиметровото трасе от Банско до върха за 1:44 ч. и спечели шестото издание на състезанието по планинско бягане и колоездене „Пирин рън“. По пътя към връх Вихрен шампионът на България по маратон за 2014 г. елиминира големия си конкурент и фаворит Кирил Николов – Дизела, който финишира четвърти. Победата е и своеобразен реванш на Шабан, който ден по-рано загуби на „Терра рън“ от Дизела. Шабан Мустафа е роден на 16 юли 1978 г. в град Карнобат, но живее в с.Костен, община Сунгурларе. Един от най-добрите бегачи на дълги разстояния у нас в последните години. Четири пъти републикански шампион на България на маратон, два пъти шампион на полумаратон, два пъти шампион по планинско бягане, многократен медалист от балкански и републикански първенства, с призови класирания от много състезания у нас и в чужбина. Лични рекорди: маратон – 2:24:39 ч; полумаратон – 1:07:58 ч.; „Пирин рън” - 1:39:40 ч.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Мандатите на шефовете на БНР и БНТ се удължават от три на пет години

  • 24 Фев 2021
  • 130
Според сегашното заварено положение директорът на БНР Андон Балтаков ще остане на поста до 2023 година, а на БНТ Емил Кошлуков до 2022 година. След това ще се проведат нови конкурси за 5-годишни мандати.

Силно земетресение разтърси централна Хърватия

  • 24 Фев 2021
  • 103
Трус с магнитуд 4,1 по Рихтер разтърси днес района на хърватския град Сисак, съобщиха хърватските медии.

ЮНЕСКО организира онлайн конференция, посветена на сигурността на журналистите

  • 24 Фев 2021
  • 98
Групата на приятели за сигурността на журналистите при ЮНЕСКО, председателствана от Австрия, заедно с ЮНЕСКО и други партньори, сред които Нидерландия, Люксембург и Канада, ще бъде домакин на онлайн конференция, посветена на темата за безнаказаността на престъпленията срещу журналисти.

Премиерът обяви кога ще отворят ресторантите, игралните зали и нощните заведения

  • 24 Фев 2021
  • 99
Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като само за ден са имунизирани над 17 000 желаещи, а над 200 000 са оздравелите пациенти с COVID-19. „С това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще заработят и нощните заведения“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Оборудват лодкостоянката в „Крайморие“ със специални съоръжения за плавателните съдове

  • 24 Фев 2021
  • 97
Община Бургас продължава да работи за осигуряване на по-добри условия за развитието на рибарството в района.