Бойко Борисов: „Арена Бургас” ще стане като космически кораб

Премиерът остана доволен от свършеното до момента на строежа на „Арена Бургас”. „Тук беше една гола поляна, а сега 100 години ще се ползва. След 10-15 години могат да я кръстят и зала „Митко Николов”, пошегува се Борисов по време на инспекцията, която направи в понеделник. „Проверих строителството на новата многофункционална зала в Бургас. Освен спортни събития в нея ще могат да се провеждат конгреси, фестивали и концерти. Голяма част от дейностите са приключени”. Заедно с Борисов беше кметът Димитър Николов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и представители на местната власт. Собственикът на една от фирмите изпълнители на строежа Николай Николов гарантира, че залата ще бъде готова до края на тази година, въпреки че с бюджета, с който разполагат, трудно могат да се вместят. Залата ще отговаря на всички изисквания на федерациите за провеждане на състезания от най-висок ранг. „Арена Бургас” ще е единствената в България лицензирана закрита зала за провеждане на лека атлетика на световно ниво – с две писти – официална зала и тренировъчна. Основната зала е още за хандбал, баскетбол, бойни спортове, волейбол и др., в това число концерти, конференции и конгреси. Още от сега има пет заявки за провеждането на европейски първенства в „Арена Бургас” през 2020 г., едното от които е по хандбал, съобщи кметът Димитър Николов.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Гърция спира пенсии от по €25 хил.

  • 23 Авг 2019
  • 25
Гръцкото консервативното правителство на новия премиер Кириакос Мицотакис спря високите пенсии, които лявата СИРИЗА е отпускала на висши държавни служители. Бедните гръцки пенсионери са шокирани от липсата на социална справедливост.

"Политико": България иска ресор "Земеделие" в новата Еврокомисия

  • 23 Авг 2019
  • 26
България иска настоящата ѝ еврокомисарка Мария Габриел да получи ресор "Земеделие" в новата Европейска комисия, съобщи "Политико". В момента Габриел отговаря за "Цифрова икономика и цифрово общество".

БНБ с прогноза за поскъпване на храните и горивата

  • 23 Авг 2019
  • 29
Поскъпване на храните и горивата прогнозира Българската народна банка (БНБ). В анализа си Централната банка очаква 2,6% инфлация в края на 2019 г. заради международните цени на петрола и на храните в евро.

Срещата на върха на Г-7: Тръмп предлага Русия да се върне в групата

  • 23 Авг 2019
  • 30
На форума на върха на Г-7 в Биариц президентът на САЩ Доналд Тръмп ще има индивидуални срещи с лидерите на Великобритания, Франция, Германия, Индия и Канада, съобщи висш американски представител, предаде Ройтерс.

Втори британец, почивал на Слънчев бряг, издъхнал от "легионерска болест"

  • 22 Авг 2019
  • 127
Втори британски турист, почивал у нас, е издъхнал от "легионерска болест". Това твърди вестник "The Sun". Според статията мъжът е отседнал в хотел в Слънчев бряг. Британската преса съобщава и че има още двама британци, диагностицирани с инфекцията, но те се възстановяват.