Промените в конституцията на Русия влизат в сила от 4 юли

Новата конституция на Руската федерация влиза в сила от 4 юли, събота. Това стана, след като президентът Владимир Путин подписа указ за публикуване на измененията в основния закон, одобрен на референдум от 78% от избирателите. Путин коментира, че със своите сърца гражданите са показали, че поправките са необходими и отразяват реални нужди на обществото и политиците. Руският президент Владимир Путин подписа указ за влизане в сила на новата конституция на страната от 4 юли. Поправките в основния закон му дават възможност да остане на власт до 2036 г. 78% от руснаците подкрепиха промените, в които са залегнали семейните консервативни и патриотични ценности. Резултатите от гласуването показаха високо ниво на единство в руското общество по ключови въпроси от национално значение. Кремъл обяви резултата от всенародното гласуване като триумф, но критици го окачествиха като нелегитимен. Независима група за наблюдение обяви, че гласуването е било манипулирано. Сред другите ключови промени в основния закон са предоставяне на бившите руски президенти на имунитет срещу съдебно преследване, както и позоваване на „вярата в Бога“ и формулировката за брака единствено като съюз между мъж и жена. По време на кампанията за промените Путин заяви, че няма да позволи традиционната формулировка за майката и бащата да бъде подмемена от понятия като „родител №1“ и „родител №2“.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

През октомври "Ерата на Водолея" в Бургас

  • 24 Сеп 2021
  • 341
От 14 до 17 октомври Бургас отново ще бъде домакин на най-необичайния театрален фестивал в България – „Ерата на Водолея“! За 11 път Община Бургас и фондациите „Театър в куфар“ и „За Родопите“ ще подарят на бургаската публика 4 незабравими дни с едни от най-интересните и провокативни представления в българския театър и танц, заедно с няколко гости от чужбина.

Внимание, преброителите тръгват по домовете!

  • 24 Сеп 2021
  • 264
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис, съобщиха от НСИ.

Бургас вече е в семейството на зелените градове в Европа

  • 24 Сеп 2021
  • 275
Бургас се присъедини към семейството на зелените градове. Споразумението беше подписано на специална церемония в Брюксел от зам.-кмета по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина.

Нови фитнес уреди до експоцентър "Флора" в Морската градина

  • 24 Сеп 2021
  • 267
Община Бургас монтира нови уреди на фитнеса до Експоцентър „Флора“. Мястото е любимо на малки и големи, бургазлии и гости на града, затова старите уреди вече бяха доста амортизирани и неудобни.

Да почистим Морската градина от фасове!

  • 24 Сеп 2021
  • 255
Тази неделя, 26-ти септември, доброволци – служители на Филип Морис България и Орбико и други желаещи ще почистят Морската градина в Бургас от фасове и други отпадъци.