Още една европейска държава затвори границите за България

  • 09 Юли 2020
Финландия съобщи, че от 13 юли отваря границите си туристи от 17 европейски страни с ниско равнище на заразяване с нови коронавирус, предаде Франс прес. България не е включена в този списък. От следващия понеделник отпадат наложените по границите мерки за страни, в които равнището на заразяване в последните 14 дни е под осем души на 100 000 жители, заяви в комюнике финландското правителство. В огласения в сряда списък влизат Нидерландия, Белгия, Италия, Австрия, Гърция, Малта, Германия, Словакия, Словения, Унгария, Лихтенщайн, Швейцария, Кипър, Ирландия, Андора, Сан Марино и Ватикана. Вижда се, че България не фигурира сред "безопасните" страни. Отпадат и повечето рестрикции, наложени на баровете и ресторантите, които работеха с ограничен капацитет и променено работно време. От следващия понеделник се разрешават също така служебните командировки и други пътувания по основателни причини между Финландия и Алжир, Австралия, Япония, Нова Зеландия, Тунис и Китай. В момента граждани на страни от Шенгенското пространство и Великобритания могат да пътуват до Финландия по работа, по семейни и всякакви други причини, които могат да се разглеждат като основателни. След две седмици финландските власти ще направят нова оценка на ситуацията, за да преценят дали да добавят още страни или да извадят някои от списъка.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 253
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 235
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 240
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 524
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 495
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.