« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Нови ограничения в Европа, ръст на заразените с коронавирус в Бразилия и Китай

  • 31 Юли 2020
Съветът на ЕС промени за втори път незадължителния списък на "сигурните" чужди държави, чиито граждани могат да бъдат допускани през външните европейски граници, предаде БТА. От обновения списък отпада Алжир. Преди две седмици от списъка бяха заличени Черна гора и Сърбия. В новия списък остават Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Китай. Облекченията засягат и гражданите на Андора, Монако, Сан Марино, Ватикана, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. Списъкът засяга пътуванията до ЕС по несъществени поводи. Пътници от държавите извън списъка се предвижда да бъдат допускани в ЕС, ако са граждани на страна от Общността или в семейството на такъв гражданин, ако имат право на постоянно пребиваване в ЕС, ако работят в ключова област. Облекченията за граждани на Китай зависят от реципрочност от страна на Пекин. Британското правителство връща ограниченията върху социалните контакти в някои части на Северна Англия заради нарастващия брой заразени с коронавируса, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Министърът на здравеопазването Мат Ханкок съобщи снощи, че от полунощ не се разрешава хора от различни домакинства да се срещат на закрито в град Манчестър и предградията му, в части от Западен Йоркшър и Източен Ланкашър. Пътници, пристигащи във Великобритания от Люксембург, ще трябва да спазват 14-дневна карантина, съобщи днес британското правителство, след като такова решение по-рано през деня обяви правителството на Шотландия, предаде Ройтерс. Данните на Обединения център по биосигурност и на изпълнителната агенция за обществено здравеопазване на Англия показаха значителна промяна както в равнището, така и в темпа на нарастване на потвърдените случаи на коронавирус в Люксембург, посочи в изявление британското министерство на транспорта. Новите правила ще се прилагат на територията на цяла Великобритания и влизат в сила в 23 часа по Гринуич. От събота Дания се отваря за пътувания до и от цяла Швеция, съобщи днес датското министерство на външните работи, цитирано от ДПА. Португалия също е добавена в списъка на страните, до и от които може да се пътува, след достигне на достатъчно ниски степени на заразата, според изявлението на датското външно министерство. Междувременно Румъния е включена в групата страни, до които трябва да се избягват несъществени пътувания на фона на нарастващите темпове на инфекцията. В тази категория са вписани също България и Люксембург.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПАРЕН ЛОКОМОТИВ ПРИСТИГА В КАЗАНЛЪК ЗА ПРАЗНИКА НА РОЗАТА

  • 16 Апр 2024
  • 14
Български държавни железници пускат ретро влак специално за Празника на Розата. Той ще пристигне на 31 май на казанлъшката гара и ще отпътува обратно на 1 юни.

Заместник-министър Йоцев: Разработихме промени в нормативната уредба, с които фермерските пазари да станат традиционни

  • 16 Апр 2024
  • 62
Разработихме промени в нормативната уредба, с които фермерските пазари да станат традиционни.

Премиерът Димитър Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър

  • 16 Апр 2024
  • 44
Министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет.

Президентът: Търновската конституция е израз на държавнически подход, който не трябва да позволяваме да се принизява

  • 16 Апр 2024
  • 68
Държавният глава поздравява юридическата общност в България по повод Деня на Конституцията и празник на юриста и на съдебните служители

МАГИСТРАТИ ПОСРЕЩНАХА УЧЕНИЦИ В ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА В ГР. КЮСТЕНДИЛ

  • 16 Апр 2024
  • 57
Днес, 15.04.2024 г., в навечерието на Деня на Българската конституцията и професионалния празник на юристите по традиция Съдебната палата в гр. Кюстендил отвори врати за срещи с граждани, пожелали да я посетят.