По данни на ФБР всички серийни убийци в САЩ са започнали с насилие над животни

Това е най-лесният начин животните да си намерят дом и да им се помогне. За съжаление много хора отчитат проблема, че са попаднали на такъв случай, и разчитат, че някой друг ще свърши работата“. Това коментира Явор Гечев от „Четири лапи“ в интервю за Dariknews.bg. Разговаряхме за изоставените новородени, които точно в летния период биват най-често захвърляни и трудно оцеляват, както и за многобройните случаи на агресия и насилие над животни.Според Явор Гечев едно от най-важните неща е кастрацията на животните, защото има много случаи на захвърлени бебета, тъй като стопаните нямат желание и възможност да се грижат за тях. Той подчерта, че кастрацията от медицинска гледна точка не е в никаква вреда на животното, а дори напротив – любимците живеят по-дълго. „От морална гледна точка, да оставиш едно куче да роди, или коте, и след това животните да бъдат изхвърлени на улицата, е доста по-жестоко от това животното да бъде кастрирано“, посочи Гечев. По думите му вече много хора са запознати с ползите от кастрирането, но нямат средства. „В тези случаи ветеринарите няма нужда да изискват максималната цена за тази операция и да печелят на гърба на тези хора. Трябва да имат социална отговорност като лекари“, апелира той.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Срокът на всички експертни решения на ТЕЛК и НЕЛК се удължава до края на м. февруари

  • 30 Сеп 2020
  • 24
Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по време на извънредната епидемична обстановка, ще продължат действието си три месеца след нейното изтичане.

Болницата в Айтос ще приема само пациенти с COVID-19

  • 30 Сеп 2020
  • 86
Болницата в Айтос спира приема на пациенти в отделението за вътрешни болести. Причината - увеличения брой болни с коронавирус, след като беше установено ново огнище в шивашки цех.

Ахладова: "Докладът на ЕК за България е положителен и обективен"

  • 30 Сеп 2020
  • 78
Докладът за върховенството на закона за България е положителен и обективен, той очертава постигнатите резултати, каза в коментар правосъдният министър Десислава Ахладова.

Министър Николова: Над 22 хил. работни места в сектора са запазени благодарение на мярката 60/40

  • 30 Сеп 2020
  • 77
Последните данни за мярката 60/40, която за хотелиери и ресторантьори е 80/20, показват, че чрез нея са запазени повече от 22 хил. работни места в бранша.

Докладът на ЕК: "Липса на прозрачност в медиите и предизвикателства в борбата срещу корупцията"

  • 30 Сеп 2020
  • 75
Липсата на прозрачност при собствеността на медиите, все по-чести заплахи срещу журналисти от всякакъв вид и предизвикателства в борбата срещу корупцията - това са основните критики в доклада за България в новия хоризонтален механизъм за върховенството на закона.