Тръмп иска лицето си до барелефите на четиримата президенти в Ръшмор

Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноъм е представила на американския президент проект за висока 1,2 м. скулптура с неговото изображение на планината Ръшмор, съобщава „Ню Йорк Таймс“. Според изданието губернатор Кристи Ноъм от избирането си през 2018 г. досега, полага активни усилия, за да осигури съгласието на Тръмп лично да дойде на тържествата по случай Деня на независимостта в планината Ръшмор. По време на частен разговор в Овалния кабинет на Белия дом, президентът на Съединените щати е споделил с Ноъм идеята за добавяне на собствения му барелеф към тези на Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Теодор Рузвелт и Ейбрахам Линкълн. Планината е един вид символ на патриотизъм за американците – традиционните фойерверки тук са начало на тържествата в цялата страна за Деня на независимостта на САЩ на 4 юли. Според „Ню Йорк Таймс”, Тръмп не само е подкрепил идеята - миналата година съветник в Белия дом попитал в офиса на губернатора на Южна Дакота какви са формалностите, необходими за добавяне на скулптурен портрет към планинския склон. Когато Ноъм беше домакин на лидера на Белия дом в началото на миналия месец, тя му представи 1,2-метров проект на планината Ръшмор с барелефи на петима президенти, включително Тръмп. Три седмици по-късно губернаторът посети неофициално Вашингтон и на среща с вицепрезидента Майкъл Пенс увери, че тя няма да кандидатства за неговия пост, ако Тръмп бъде преизбран за държавен глава на изборите на 3 ноември, посочва изданието. Миналия месец Тръмп стана вторият президент на САЩ след Джордж Буш-старши, посетил планината Ръшмор в Деня на независимостта.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Срокът на всички експертни решения на ТЕЛК и НЕЛК се удължава до края на м. февруари

  • 30 Сеп 2020
  • 24
Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по време на извънредната епидемична обстановка, ще продължат действието си три месеца след нейното изтичане.

Болницата в Айтос ще приема само пациенти с COVID-19

  • 30 Сеп 2020
  • 87
Болницата в Айтос спира приема на пациенти в отделението за вътрешни болести. Причината - увеличения брой болни с коронавирус, след като беше установено ново огнище в шивашки цех.

Ахладова: "Докладът на ЕК за България е положителен и обективен"

  • 30 Сеп 2020
  • 78
Докладът за върховенството на закона за България е положителен и обективен, той очертава постигнатите резултати, каза в коментар правосъдният министър Десислава Ахладова.

Министър Николова: Над 22 хил. работни места в сектора са запазени благодарение на мярката 60/40

  • 30 Сеп 2020
  • 77
Последните данни за мярката 60/40, която за хотелиери и ресторантьори е 80/20, показват, че чрез нея са запазени повече от 22 хил. работни места в бранша.

Докладът на ЕК: "Липса на прозрачност в медиите и предизвикателства в борбата срещу корупцията"

  • 30 Сеп 2020
  • 75
Липсата на прозрачност при собствеността на медиите, все по-чести заплахи срещу журналисти от всякакъв вид и предизвикателства в борбата срещу корупцията - това са основните критики в доклада за България в новия хоризонтален механизъм за върховенството на закона.