Побоища и изнасилвания в Беларус

Милицията в Беларус издевателства над протестиращи. След поредната нощ на протести срещу обявяването на "последния диктатор в Европа" - Александър Лукашенко - за президент с шести мандат бяха публикувани видеоклипове и снимки, показващи следите от побой над протестиращи. Момичета разказват ужасяващи истории, как с тях са се държали "като с животни". Те са публикувани в канала за информация за случващото се в Беларус: NEXTA в Telegram. Освободени от килиите - под условие да не участват в нови протести - разказват за побоища, гавра, изнасилвания. Милицията първо отрече, после се чу извинение от министъра на вътрешните работи - не към протестиращите, а към случайно попадналите под палките и в килиите граждани, които не са участвали в протести. Все повече и повече предприятия се включват в националната стачка. Подкрепа за тях оказват вече лекари и медицински сестри и призовават: "Спрете насилието!". Междувременно президентът на Литва, където се укрива опозиционната кандидатка Светлана Тихановская, се усъмни публично в легитимността на Лукашенко като президент. На фона на бруталното насилие срещу протестиращи милиционери хвърлят книжките си и се отказват от служба.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Високотехнологични компании на конференция в Бургас

  • 30 Сеп 2020
  • 1
През есента на една много трудна за всички и изпълнена с неочаквани предизвикателства година, водещите български компании от високотехнологичния сектор се събират на мащабна конференция, за да обсъдят мерки за бъдещо развитие и да отличат най-успелите.

В Бургас ще затварят училища само в краен случай

  • 30 Сеп 2020
  • 9
Няма да се затварят училища в областта. При необходимост, в бургаските училища ще се преминава на дистанционно обучение, само там където се налага.

Благотворителна изложба "Бургас сбъдва мечта"

  • 30 Сеп 2020
  • 18
36 нови икони показва в благотворителна изложба иконописецът Тошко Вачев. Тази вечер в бургаски гранд хотел ще се проведе благотворително събитие в помощ на семействата с репродуктивни проблеми, под мотото “Бургас сбъдва мечта”.

16 убити и стотици ранени в Нагорни Карабах

  • 29 Сеп 2020
  • 151
Сепаратисткият регион Нагорни Карабах съобщи днес, че 16 негови военнослужещи са били убити и над 100 ранени при сблъсъци с азербайджански части.

Бойко Борисов иска да купи още 8 нови самолета F-16 от САЩ

  • 29 Сеп 2020
  • 123
Бойко Борисов планира да купува още самолети от САЩ. Правителството планира развитието на стратегическото партньорство с „Локхийд Мартин“ в дългосрочен план“, каза премиерът Борисов по време на среща с „Локхийд Мартин“.