« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Лукашенко: Нуждаем се от нова Конституция

Президентът на Беларус Александър Лукашенко, изказвайки се в понеделник пред работниците на Минския завод за колесни трактори (MЗKT), заяви, че няма да напусне президентския пост под натиск, но е готов да прехвърли правомощията си едва след приемането на нова Конституция. "Нуждаем се от нова Конституция. Предложиха ми два варианта. Отхвърлих ги, защото те се различават много малко от съществуващия. Работи се по трети вариант. Елате, седнете и работете върху Конституция, и я внесете на референдум. И ще предам правомощията си по Конституцията. Но не под натиск или чрез улицата ", каза той. Лукашенко каза още, че е готов за това, че рано или късно ще напусне поста си. "Разбира се, ще напусна един ден. Или след година или две. Но не можете да дадете тази Конституция на незнайно кого. Защото това ще бъде катастрофа. И от това най-много се страхувам", каза той. Лукашенко обясни високия си резултат на президентските избори с факта, че е подкрепен предимно от онези, които взеха участие в предварителното гласуване. Аудио на речта му пред работниците на МЗКТ беше огласено от tut.by. "80% от гласовете не могат да бъдат фалшифицирани. Колко са дошли по време на предварителния вот? 42%. Моите противници призоваха всички да не отиват [на предварителния вот]. В резултат на това дойде огромното мнозинство от привържениците на президента." "Аз съм икономист. Мога да смятам. И виждам кой гласува за мен, а кой не", добави Лукашенко. "Малко съм обиден, че направих повече за Минск, отколкото за всеки друг, и "получих". Виждаме области, в които над 50% са срещу мен. Какви са тези области? Новая Боровая, Колодищи, две други области. Знаете ли кой живее там? Какво не направих за тях?". източник: КРОСС

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Икономическия форум „Doing Business with Germany“ започва в Бургас

  • 21 Сеп 2021
  • 198
Германо – Българската индустриално - търговска камара и Община Бургас организират икономически форум в Бургас. Той ще се проведе на 27.09.2021 г., понеделник, в Конгресния център, при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Бургас отбелязва Деня на Независимостта

  • 21 Сеп 2021
  • 226
Бургас ще чества утре 113-та годишнина от едно от най-значимите събития в новата история на страната – обявяването на Независима България.

Да почистим Морската градина от фасове!

  • 21 Сеп 2021
  • 153
Тази неделя, 26-ти септември, доброволци и желаещи да почистят Морската градина в Бургас от фасове и други отпадъци, ще се съберат за съвместна акция.

Ревю на традиционни носии в Етнографския музей

  • 20 Сеп 2021
  • 218
По случай 22 септември, Деня на българската независимост, от 12:00 часа Етнографския музей ще зарадва бургазлии с ревю на традиционни носии.

Раздадоха наградите "Еми" за тази година

  • 20 Сеп 2021
  • 212
Седемдесет и третото издание на наградите "Еми", еквивалент на наградите "Оскар" в телевизионната продукция, започна тази нощ в Лос Анджелис с израз на почит към рапъра Биз Марки, починал през лятото на 57 години.Тазгодишното шоу прилича много повече на обичайната церемония, отколкото миналогодишното, което протече без публика и бе наречено "Пандеми”. Въпреки това беше в доста по-ограничен мащаб.