Астероид прелита край Земята ден преди изборите в САЩ

Малък астероид се носи към Земята с минимален шанс да се удари в нея, съобщи НАСА. По данни на агенцията безименното космическо тяло, обозначено с номер 2018VP1, има точно 0.41% шанс да удари нашата планета. А това може да стане на 2 ноември, ден преди Доналд Тръмп и Джо Байдън да се изправят в президентски дуел. Според НАСА обаче сблъсък е малко вероятен, а и не би бил твърде опасен поради неголемите размери на астероида. Въз основа на 21 различни наблюдения, осъществени в рамките на 12 968 дни, космическата агенция смята, че до удар с тялото, открито в 2018 г. в лабораторията Паломар в Калифония няма да се стигне. Астероидът, който е с диаметър от едва два метра, ще прелети край Земята, смятат експертите. Новината идва броени дни, след най-близкото прелитане на астероид край Земята, регистрирано изобщо. На 18 август тяло, идентифицирано като 2020 GC и с размер на автомобил, прелетя на по-малко от 3000 километра над Индийския океан.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

  • 24 Мар 2023
  • 452
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

  • 24 Мар 2023
  • 460
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

  • 24 Мар 2023
  • 438
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.

Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат"

  • 23 Мар 2023
  • 719
Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат".

Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

  • 23 Мар 2023
  • 697
Бургаското училище „Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от своето създаване. Днес, в Актовата зала на учебното заведение възпитаниците му демонстрираха, че освен много знания, притежават и редица таланти.