Астероид прелита край Земята ден преди изборите в САЩ

Малък астероид се носи към Земята с минимален шанс да се удари в нея, съобщи НАСА. По данни на агенцията безименното космическо тяло, обозначено с номер 2018VP1, има точно 0.41% шанс да удари нашата планета. А това може да стане на 2 ноември, ден преди Доналд Тръмп и Джо Байдън да се изправят в президентски дуел. Според НАСА обаче сблъсък е малко вероятен, а и не би бил твърде опасен поради неголемите размери на астероида. Въз основа на 21 различни наблюдения, осъществени в рамките на 12 968 дни, космическата агенция смята, че до удар с тялото, открито в 2018 г. в лабораторията Паломар в Калифония няма да се стигне. Астероидът, който е с диаметър от едва два метра, ще прелети край Земята, смятат експертите. Новината идва броени дни, след най-близкото прелитане на астероид край Земята, регистрирано изобщо. На 18 август тяло, идентифицирано като 2020 GC и с размер на автомобил, прелетя на по-малко от 3000 километра над Индийския океан.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

На Никулден фрегатата „Верни“ ще е в Бургас, отворена за посетители

  • 25 Ное 2022
  • 290
Военноморските сили на Република България ще помогнат тазгодишният бургаски Никулден да стане по-интересен и запомнящ се.

При голям интерес премина събитието, „Подобри своя бизнес още днес“

  • 25 Ное 2022
  • 214
При голям интерес премина събитието „Подобри своя бизнес още днес“, част от Националното бизнес турне, организирано от Acton COACH и списание „Български предприемач“, което се осъществи с подкрепата на Община Бургас в Културен център „Морско казино“.

Кръгла маса „Зеленината в градовете – здраве, щастие и красота” ще се проведе в Бургас на 28 ноември

  • 25 Ное 2022
  • 223
На 28 ноември, понеделник, Бургас ще е домакин на кръгла маса по темата „Зеленината в градовете – здраве, щастие и красота”. Форумът ще започне от 14 часа в експоцентър „Флора“. Негови организатори са Асоциацията на производителите на декоративни растения в България (АПДРБ) и Община Бургас.

Бургаско Уеб Дизайн Студио изработи безплатно сайт за проекта Стартъп Ченгене Скеле

  • 24 Ное 2022
  • 416
Местното бургаско студио „Арт Уеб Дизайн“ протегна ръка на Община Бургас при изпълнението на проекта Стартъп Ченгене Скеле. Неговата цел е да привлича стартиращи компании, които да провеждат обучения и да работят по свои проекти тук. А Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ предоставя перфектни условия за такава дейност.

Научете историята на рок дискотека „Сатан“, разказана от създателя й Боби Траша

  • 24 Ное 2022
  • 425
Легендарният бургазлия Борислав Ташев, известен и като Боби Траша, е създателят на култовата рок дискотека от 90-те години „Сатан“. Историята на това любимо на хиляди фенове място той претвори в книга с много спомени, размисли и снимки. Тя все още е само в дигитален вариант, но ще бъде материализирана и на хартия.