Ердоган изригна срещу Гърция, всяка нейна грешка можело да я доведе до гибел

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подчерта, че Анкара няма да прави "никакви отстъпки" на Гърция в Средиземно море, като предупреди Атина срещу всякакви провокации и подчерта, че страната му ще вземе "това, което заслужава" в Средиземноморието, както и в Егейско и Черно море. "Няма да правим компромиси с това, което е наше... Ние сме решени да направим всичко необходимо", настоя Ердоган, изказвайки се по време на церемония, отбелязваща годишнината от победата на селджукските турци над Византийската империя през 1071 година. "Приканваме нашите колеги... да внимават, че всяка грешка може да трасира пътя към тяхната гибел", изтъкна турският държавен глава, цитиран от "Спутник". Коментарите на Ердоган бяха направени след съобщението на гръцкото военно ведомство по-рано днес, че военноморските сили на Гърция, Франция, Италия и Кипър ще проведат в продължение на три дни съвместни военни учения южно от Кипър и гръцкия остров Крит. Гърция обвини Турция в многократно нарушаване на Конвенцията на ООН за морското право, което направило наложително сътрудничеството между четирите страни за "повишаване на сигурността и стабилността в по-широкия регион и гарантиране на свободата на корабоплаване". Ученията, наречени "Eunomia", ще продължат до петък извън край бреговете на Южен Кипър. Френската армия потвърди участието си в ученията в изявление, като уточни, че от нейна страна ще участват три изтребителя "Рафал" и фрегата.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 64
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 34
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 73
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 65
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 65
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.