Арести на журналисти по време на протестите в Минск

Нови арести в Минск по време на протестен марш с искане за оставката на президента Александър Лукашенко. Полицията задържа около 20 журналисти, пристигнали, за да отразят демонстрацията на централния площад Независимост. Журналистите били откарани в полицейски участък за идентификация, заяви говорителят на полицията в беларусната столица Наталия Ганусевич. Тя обаче беше категорична, че не става въпрос за арест. Били са проверени акредитациите ан журналистите, за да се удостовери, че имат право да отразяват протеста. Очевидци твърдят, че на представителите на медиите са били иззети телефоните и документите при задържането им. Имало е и арести в други части на Минск, където протестите срещу спорните президентски избори продължават вече трета седмица. При разпръсването на демонстрациите са били задържани общо около 180 души, съобщава правозащитния център „Вясна“. Демонстрантите настояват президентът Александър Лукашенко, който беше избран за 6ти пореден мандат да се оттегли и да бъдат организирани нови и честни избори, тъй като последните са били фалшифицирани и опетнени от нередности. Държавният глава, който е начело на страната през последните 26 години, категорично отхвърля обвиненията и твърди, че протестите са режисирани и финансирани от чужди сили и срещу него има заговор за свалянето му от власт.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Служебното правителство с промени в правилата за концесия на плажовете

  • 22 Окт 2021
  • 332
Служебното правителство готви промени в правилата за отдаване на плажове на концесия.

Проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси” в Бургас

  • 22 Окт 2021
  • 231
Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации осъществи успешно първия етап по проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси”.

Burgas Digital 2021 ни среща с високите технологии

  • 22 Окт 2021
  • 248
Конференцията Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона.

Завършва корекцията на коритото на река Отманлийска

  • 22 Окт 2021
  • 238
До 10 дни ще завърши изпълнението на трети етап от проекта за корекция на река Отманлийска. Става въпрос за укрепване на последен участък с дължина около 1 километър, разположен в близост до хижа "Странджа".

Общината почиства речните корита и отоводнителни канавки

  • 21 Окт 2021
  • 331
Община Бургас продължава изпълнението на своята програма за намаляване на риска от бедствия и наводнения, като извършва почистване на речните корита, дерета и отводнителни канавки от наноси и растителност.