« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Новият премиер Зоран Заев официално встъпи в длъжност

Новият премиер Зоран Заев официално встъпи в длъжност. Рано тази сутрин в правителството той се срещна с настоящия министър-председател, който оглавяваше техническото правителство, Оливер Спасовски. Той благодари на настоящия премиер Спасовски и членовете на преходното правителство за успешната работа през последните девет месеца. Новият премиер заяви, че смело и успешно се справят със здравната и икономическата криза, причинена от COVID-19. В такива сложни условия, както се посочва в съобщението на правителството, успешно бяха организирани и проведени честни и демократични избори и беше избрано новото правителство. Заев подчерта, че страната е продължила с процесите на реформи и затова вече е горд член на Алианса на НАТО и е постигнала заложената перспектива на ЕС, след като е получила решението да започне преговори с Европейския съюз. Пожелавайки успешна работа на поста министър на вътрешните работи, министър-председателят Заев пожела на Спасовски ползотворно сътрудничество и да продължи да преодолява предизвикателствата в министерството, както и активно участие в работата на правителството при приемане на политики в интерес на гражданите. Според дневния ред, точно по обяд премиерът Заев заедно с членове на новото правителство ще се срещне с президента Стево Пендаровски, а следобед е предвидена среща с представители на четирите търговски камари в страната. Предаването на функциите в министерствата на вътрешните работи, правосъдието и културата е обявено за днес, а изявление ще направи първият вицепремиер и министър на политическата система Артан Груби. Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархели заяви, че “очаква с нетърпение” сътрудничество с новото правителство на премиера Зоран Заев по необходимите реформи за интеграция в ЕС. „Важно е всички сили в обществото да работят заедно за постигането на тази цел за напредък по пътя към ЕС“, пише Вархели. Бившият комисар по разширяването на ЕС Йоханес Хан, който беше особено ангажиран в процеса на започване на преговори за членство в ЕС през последния мандат на Европейската комисия, изрази задоволство от новото правителство. „Добре е, че отново виждаме правителство с ясен европейски дневен ред! Пожелавам всичко най-добро на премиера Зоран Заев и неговия екип. В интерес на страната, гражданите и отново като модел за целия регион, е важно да се създаде конструктивна атмосфера сред политическите участници по отношение на постигането на общи европейски цели“, написа Хан в своя профил в Туитър.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Новите почетни граждани на Бургас

  • 06 Дек 2021
  • 134
По време на празничната никулденска сесия на местния парламент се обявяват официално новите почетни граждани на Бургас. Тази година сред тях има и хора с богат житейски опит, и дръзки младежи. Общото помежду им е това, че разнасят славата на Бургас далеч извън неговите граници.

НБУ и Община Бургас подписаха меморандум за сътрудничество

  • 06 Дек 2021
  • 132
НБУ и Община Бургас подписаха днес меморандум за сътрудничество. Под споразумението поставиха подписите си проф. д-р Веселин Методиев, председател на настоятелството на НБУ и кметът на Бургас Димитър Николов.

Бургас празнува!

  • 06 Дек 2021
  • 110
С военен ритуал по издигане на знамената на Община Бургас, Република България и Европейския съюз продължиха честванията по отбелязване на Никулден в морския град.

Коледното настроение завладя ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”в с. Карагеоргиево

  • 06 Дек 2021
  • 159
Коледното настроение завладя ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Карагеоргиево, община Айтос.

Ретро дайвинг на Моста ще има и на този 6 декември

  • 03 Дек 2021
  • 367
Атрактивни демонстрации по ретро дайвинг на Моста ще има и на този 6 декември. Това вече се превръща в никулденска традиция на Сдружение "Приятели на морето - Бургас".