« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Новият премиер Зоран Заев официално встъпи в длъжност

Новият премиер Зоран Заев официално встъпи в длъжност. Рано тази сутрин в правителството той се срещна с настоящия министър-председател, който оглавяваше техническото правителство, Оливер Спасовски. Той благодари на настоящия премиер Спасовски и членовете на преходното правителство за успешната работа през последните девет месеца. Новият премиер заяви, че смело и успешно се справят със здравната и икономическата криза, причинена от COVID-19. В такива сложни условия, както се посочва в съобщението на правителството, успешно бяха организирани и проведени честни и демократични избори и беше избрано новото правителство. Заев подчерта, че страната е продължила с процесите на реформи и затова вече е горд член на Алианса на НАТО и е постигнала заложената перспектива на ЕС, след като е получила решението да започне преговори с Европейския съюз. Пожелавайки успешна работа на поста министър на вътрешните работи, министър-председателят Заев пожела на Спасовски ползотворно сътрудничество и да продължи да преодолява предизвикателствата в министерството, както и активно участие в работата на правителството при приемане на политики в интерес на гражданите. Според дневния ред, точно по обяд премиерът Заев заедно с членове на новото правителство ще се срещне с президента Стево Пендаровски, а следобед е предвидена среща с представители на четирите търговски камари в страната. Предаването на функциите в министерствата на вътрешните работи, правосъдието и културата е обявено за днес, а изявление ще направи първият вицепремиер и министър на политическата система Артан Груби. Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархели заяви, че “очаква с нетърпение” сътрудничество с новото правителство на премиера Зоран Заев по необходимите реформи за интеграция в ЕС. „Важно е всички сили в обществото да работят заедно за постигането на тази цел за напредък по пътя към ЕС“, пише Вархели. Бившият комисар по разширяването на ЕС Йоханес Хан, който беше особено ангажиран в процеса на започване на преговори за членство в ЕС през последния мандат на Европейската комисия, изрази задоволство от новото правителство. „Добре е, че отново виждаме правителство с ясен европейски дневен ред! Пожелавам всичко най-добро на премиера Зоран Заев и неговия екип. В интерес на страната, гражданите и отново като модел за целия регион, е важно да се създаде конструктивна атмосфера сред политическите участници по отношение на постигането на общи европейски цели“, написа Хан в своя профил в Туитър.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината реставрира 130-годишния храм „Св. Троица" в с. Извор

  • 22 Ян 2021
  • 454
130-годишният храм "Св. Троица" в с. Извор ще бъде изцяло реставриран. През миналата година Община Бургас осигури 30 000 лв., с които бе изграден нов покрив, обновена бе и камбанарията.

От понеделник спират движението по ул. „Петко Задгорски“

  • 22 Ян 2021
  • 315
Улица "Петко Задгорски" е главна пътна артерия на бургаския жилищен комплекс "Изгрев". Не е ремонтирана сериозно от много години. Община Бургас и ВиК съгласуваха графиците си и нейното обновяване вече започна.

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

  • 21 Ян 2021
  • 382
Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града.

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 370
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 373
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.